Novinky

  • Veľká noc

  • Čítame pre radosť - predčítanie

    Čítame pre radosť - predčítanie

    V pondelok 25.3.2024 sme ukončili predčítanie knihy Osmijanka našimi hosťami. Ako náš prvý hosť nás prišla navštíviť Martina Kordiaková, členka rady školy za rodičov. Druhým hosťom bol starosta našej obce Dubovica - Ladislav Timčo a posledným hosťom bola bývala učiteľka materskej školy v Lipanoch - Gabriela Kaperaková. Každý hosť si vybral zo spomínanej knihy "Osmijanko" 2 príbehy. Na tieto príbehy boli vytvorené otázky našimi pani učiteľkami. Za správne odpovede žiaci dostávali body, smailíky. Na konci sme vyhodnotili všetky body a vyhlásili najlepších. Veríme, že žiakov aktivita potešila a navnadila na častejšie čítanie kníh, príbehov. 

    FOTOGALÉRIA

  • Riaditeľské voľno

    Riaditeľské voľno

    Riaditeľ ZŠ, v súlade so zákonom 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov (podľa § 150 ods. 5) udeľuje žiakom Základnej školy v Dubovici dňa 5. 4. 2024 (piatok) riaditeľské voľno z dôvodu slávnostnej akadémie konanej pri príležitosti Dňa učiteľov. 

    V tento deň, prevádzka ŠKD a ŠJ nebude zabezpečená.

    Mgr. Jakub Kušnír, riaditeľ školy

  • Zápis do 1.ročníka - 2024/2025

  • Okresné kolo Hviezdoslavov Kubín

    Okresné kolo Hviezdoslavov Kubín

    Tohtoročné okresné kolo Hviezdoslavov Kubín sa konalo v Mestskom kultúrnom stredisku v Sabinove. Aj naša škola sa s radosťou zúčastnila tohto podujatia, súťaže aj keď bez umiestnenia. Žiaci našej školy získali cenné rady do budúcnosti od vyštudovaných pedagógov. No taktiež mohli na vlastné oči vidieť, ako takáto súťaž prebieha a inšpirovať sa ostatnými súťažiacimi. Žiaci našj školy, ktorý sa zúčastnili tejto súťaže boli Peter Cifra a Milan Gavura. Veľmi pekne ďakujeme za reprezentáciu.

    FOTOGALÉRIA

  • Rodičovské združenie

  • Kde bolo, tam bolo

    Kde bolo, tam bolo

    Naša škola sa opäť raz zúčastnila literárneho kvízu pre žiakov 2. - 4. ročníka ZŠ regiónu Hornej Torysy "Kde bolo, tam bolo, už dávno nebolo". V piatok 15. marca 2024 v priestoroch Galérie mesta Lipany sa zúčastnilo 9 základných škôl. Našu školu reprezentovalo družstvo Dubinka v zložení - Lukáš Kordiak (4. r.), Ema Ceperková (4. r.), Ivana Molčanová (3. r.) a Adrián Ščerba (2. r.). Svoje literárne vedomosti si overili v súťažných úlohách, napr. názvy Rozprávok v kufríku, rýmy v básni Pipi, otázky z divadielka, atď. Naši žiaci sa umiestnili na vynikajúcom 2. mieste. Gratulujeme a veľmi pekne ďakujeme za reprezentáciu našej školy. Okrem diplomu a vecných cien si žiaci odniesli množstvo zážitkov a prežili príjemné dopoludnie.

    FOTOGALÉRIA

  • Mestská knižnica Lipany

    Mestská knižnica Lipany

    Dňa 15.3.2024 sme sa so žiakmi našej školy vybrali preskúmať novootvorenú zrekonštruovanú knižnicu v Lipanoch. Zistili sme základné informácie, ako si vypožičať knihu, ako nájsť konkrétnu knihu prostredníctvom zoznamu kníh v počítači a ako sú knihy usporiadané. Žiaci ako aj pedagogický zbor boli unesení množnstvom kníh a ich prezeraním. Iní si našli to svoje v kútiku zo stolom na písanie a maľovanie.

    FOTOGALÉRIA

  • Hokej

    Hokej

    Naši žiaci základnej školy Dubovica sa zúčastnili s rodičmi hokejového zápasu na Prešovskom štadióne. Odniesli sme si veľa zážitkov, spomienok v príjemnej spoločnej atmosfére z tohto športového podujatia. Tešíme sa na ďalšie podobné podujatia spoločne s rodičmi.

    FOTOGALÉRIA

  • Riaditeľské voľno

    Riaditeľské voľno

    Riaditeľ ZŠ, v súlade so zákonom 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov (podľa § 150 ods. 5) udeľuje žiakom Základnej školy v Dubovici dňa 8. 3. 2024 (piatok) riaditeľské voľno z organizačných dôvod na zabezpečenie aktualizačného vzdelávania pedagogických a odborných zamestnancov našej školy. 

    V tento deň sú žiaci odhlásení z obeda a prevádzka ŠKD v tento deň nebude zabezpečená.

    Mgr. Jakub Kušnír, riaditeľ školy

  • Hviezdoslavov Kubín

    Hviezdoslavov Kubín

    Školské kolo Hviezdoslavov Kubín sa uskutočnil v triede druhého ročníka. Prednes poézie a prózy si vyskúšali taktiež žiaci prvého ročníka. Už teraz je vidieť, že v budúcich rokoch sa určite úspešne umiestnia, v čo pevne dúfame.

    V kategórii poézie sa na 3. mieste umiestnila Dorotka Sabolíková, na 2. mieste Adrián Ščerba a na 1.  mieste Milan Gavura.

    V kategórii prózy sa na 3. mieste umiestnila Michaela Baňasová, na 2. mieste Boris Jozef Čekan a na 1. mieste Peter Cifra. 

    Výhercovia neodišli na prázdno a odniesli si svoje ceny spolu s diplomom. Všetkým účastníkom Ďakujeme.

    FOTOGALÉRIA

  • Karneval

    Karneval

    Aj tento rok sme sa mohli spolu so žiakmi a učiteľmi ZŠ Dubovica zabaviť na našom Karnevale. Masky rôznych druhov a podôb obohatili toto podujatie. O hudobnú zábavu sa postaral Dj Pepe, ktorému by sme sa chceli veľmi pekne poďakovať. Okrem tancovačky sa žiaci zúčastnili taktiež rôznych úloh a súťaží. O rok sa na Vás znova veľmi tešíme. :)

    FOTOGALÉRIA

  • OZNAM - Karneval

    OZNAM - Karneval

    V piatok (9. 2. 2024) sa uskutoční KARNEVAL, po príchode do ZŠ sa žiaci prezlečú a pripravia všetko potrebné. Predpokladaný záver a presun žiakov na obed - 1. - 3. ročník o 11:30 hod. a 4. roč. o 11:45 hod., ŠKD v bežnej prevádzke. Tešíme sa na spoločnú karnevalovú zábavu, súťaže a hry!

  • Karneval

  • Zimné korčuľovanie

  • Výpis hodnotenia výchovno-vzdelávacích výsledkov žiakov za I. polrok školského roka 2023/2024

    Riadteľ školy oznamuje, že v posledný vyučovací deň prvého polroka školského roka - 31. 1. 2024 na poslednej vyučovacej hodine - škola vydá žiakom výpis hodnotenia vyučovacích predmetov a správania žiaka za prvý polrok. Tento výpis nie je verejnou listinou.

    Z nášho školského informačného systému budú zaslané výpisy aj elektronickou formouPo zverejnení výpisov dostanete správu do mobilnej aplikácie. Kliknutím na túto správu sa zobrazí možnosť stiahnuť si výpis. Následne stlačte tlačidlo 'Podpísať', aby mala škola spätnú väzbu, že ste výpis videli. Výpis bude naďalej k dispozícii v príslušnom polroku.

    Ako pristupovať k hodnoteniu žiakov

    Najmä s citom a toleranciou. Výpis si môžete pozrieť, prekonzultovať s dieťaťom dosiahnuté výsledky a povzbudiť ho do ďalšieho vzdelávania. Pokúste sa ako rodičia brať polročné hodnotenie ako informáciu, kde by dieťa potrebovalo pomôcť, podporiť, povzbudiť, alebo aj zaslúžene pochváliť.

    Návod: Žiak/rodič - ako si pozriem výpis známok v mobilnej aplikácii?

  • Darovací účet

    Darovací účet

    Milí rodičia, priatelia školy, pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces v škole darovaním financií!

    Dovoľte nám poďakovať sa Vám aj touto cestou za Vašu doterajšiu všestrannú podporu našej školy a jej aktivít. I vďaka Vášmu ústretovému postoju sa nám stále darí pripravovať pre našich žiakov kvalitné podmienky a prostredie na vzdelávanie, záujmovú činnosť a úspešnú prípravu do života. Vedenie školy, Rodičovská rada a dobrovoľníci  neustále hľadajú možnosti pomoci škole.

    DAROVACÍ ÚČET: SK62 8360 5207 0042 0553 1540

    Finančné prostriedky budú použité na:

    • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu v našej základnej škole,
    • skvalitnenie vybavenia našej základnej školy.

    ĎAKUJEME !!!

  • Šaliansky Maťko

    Šaliansky Maťko

    Dňa 23.1.2024 sa uskutočnilo školské kolo Šalianskeho Maťka. V I. kategórii sa zúčastnili žiaci Zdenka Michaela Vrábová, Adrián Ščerba, Sabina Semančíková, Jozef Boris Čekan a Tomáš Spál. Z II. kategórie sa zúčastnil Peter Cifra.

    Do okresného kola postupujú žiaci Tomáš Spál a Peter Cifra.

    Postupujúcim gratulujeme a dúfame, že sa úspešne umiestnia aj v okresnom kole.

    FOTOGALÉRIA

  • Divadielko Gašparko

    Divadielko Gašparko

    Chceli by sme v mene kolektívu ZŠ poďakovať Divadielku Gašparko za krásne predstavenie príbehu "Ako sa čert Fróliš dostal do neba". Žiakov zaujal a hlavne pobavil úprimný a láskavý čert, ktorý sa svojimi činmi a dobrotou dostal do neba. 

    FOTOGALÉRIA

  • 2% z daní

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Dubovica
    Dubovica 190
  • Riaditeľ školy - Mgr. Jakub Kušnír
    Riaditeľňa: +421514572021
    Mob.: +421918 535 483

Fotogaléria