Novinky

  • Európsky deň rodičov a žiakov našej školy

  • Land art (Umenie v prírode) v podaní našich druhákov

    Land art (Umenie v prírode) v podaní našich druhákov

    Dnes sme sa so žiakmi druhého ročníka venovali neobyčajnému umeniu a to Land art, inak povedané Umenie v prírode. Žiaci si skúšali s prírodných materiálov, ktoré našli na vychádzke, vytvoriť vlastné diela. V našej galérii si môžete obzrieť naše výtvory.

    FOTOGALÉRIA

  • Milión detí sa modlí ruženec

    Milión detí sa modlí ruženec

    Naša škola sa dnes (18.10.2023) zapojila do celosvetovej výzvy - Milión detí sa modlí ruženec. Pripomenuli sme si slová Panny Márie z Fatimy, že modlitba s dôverou dieťaťa môže skutočne zmeniť svet, poraziť zlo a priniesť pokoj.

    FOTOGALÉRIA

  • Deň zdravej výživy

    Deň zdravej výživy

    Tento významný deň, Deň zdravej výživy, sme si pripomenuli súťažou o najkrajšie jablko. Z každej triedy boli určené 3 najkrajšie jablká a žiaci, ktorým jablká patrili, boli samozrejme odmenení. Menšia hostina, ktorá sa konala na chodbe školy, predstavovala jedlá, ktoré žiaci sami doniesli a doma upiekli. Ako si môžete všimnúť, taktiež naša výstava ovocia a zeleniny sa pekne rozrastá.

    FOTOGALÉRIA

  • Deň zdravej výživy

  • Didaktické hry

    Didaktické hry

    Didaktické hry sme uskutočnili na ihrisku na nižnom konci obce Dubovica. Na multifunkčnom ihrisku žiaci súťažili na štyroch stanovištiach, kde sa postupne menili  podľa ročníkov. Stanovištia, ktoré absolvovali, boli nasledovné: 1. hod loptičkou do diaľky, 2. skok vo vrecii, 3. preskoky cez šviahadlo, 4. hod na cieľ. Na záver sme uskutočnili štafetový beh a preťahovanie lanom. Chlapci si zahrali futbal a dievčatá vybíjanu. 

    FOTOGALÉRIA

  • Didaktické hry

    POZOR ZMENA: Pre priaznivé piatkové počasie sa uskutočnia "Didaktické hry" už v piatok dňa 6.10.2023.

  • Výstava zeleniny

  • Elektronická ospravedlnenka

  • Oblastná výstava drobných zvierat (KD Ďačov)

    Oblastná výstava drobných zvierat (KD Ďačov)

    Pri príležitosti Oblastnej výstavy drobných zvierat, na ktorú bola naša škola srdečne pozvaná, sme sa vybrali preskúmať veľké množstvo zvierat do kultúrneho domu v Ďačove. Príjemné sme spojili s užitočným, preto sme sa rozhodli spríjemniť si deň cestou cez letisko. Pri príchode ku kultúrnemu domu sme si najprv všimli pre žiakov nezvyčajné zviera, a to emu. Ďalej sme pozorovali operence v podobe kačiek, holubov, husí a samozrejme sliepok, ktorých počet zaplnil celý stan. Presunuli sme sa do kultúrneho domu, kde nás očakávali chlpatí kamaráti, zajace. Ich počet prevyšoval číslo 200. Žiakov organizátori potešili aj darčekmi, za čo sme im veľmi vďační.

    FOTOGALÉRIA

  • Cvičenie v prírode

    Cvičenie v prírode

    Nevyužiť priaznivé počasie, ktoré nám septembrová príroda ponúka by bol hriech. Preto sme sa rozhodli navštíviť, pre viacerých už známu, chatu Vapenicu v Dubovici. Po príchode na chatu žiakov čakalo občerstvenie vo forme opekačky a rôzne hrové aktivity v lesnom prostredí chaty.

    FOTOGALÉRIA

  • Začiatok školského roka 2023/2024

    Začiatok školského roka 2023/2024

    Po uplynutých dvoch mesiacoch letných prázdnin prišiel mesiac september a my sme sa opäť stretli za bránami našej školy. Začiatok školského roka 2023/2024 sme privítali svätou omšou, ktorú celebroval duchovný otec Jozef Novák. Prvý deň pokračoval v budove školy, kde sa bývalý p. riaditeľ M. Hromjak rozlúčil s našou školou. Následne nový p. riaditeľ J. Kušnír spolu so zástupcom starostu obce Ľudovítom Čarnogurským predniesli slávnostný príhovor. Príhovor predniesol taktiež pán farár Jozef Novák a pani učiteľka D. Mišenková. Neodmysliteľnou súčasťou bolo samozrejme prianie k úspešnému zvládnutiu nového školského roka. Našich prváčikov sprevádzali taktiež ich rodičia. 

    FOTOGALÉRIA

  • Rodičovské združenie

  • Cvičenie v prírode

  • Oznam pre rodičov

  • Oznamy

  • Začiatok školského roka 2023/2024

  • Záväzná prihláška do ŠKD

    Záväzná prihláška do ŠKD

    Vážení rodičia, prosíme Vás o vyplnenie  záväznej prihlášky do ŠKD  v elektronickej podobe pre Vaše dieťa od 1. septembra 2023. Od 1.9.2022 vstúpila do platnosti nová vyhláška o školách a školských zariadeniach, kde sa limituje počet žiakov v ŠKD (najviac 26). Vzhľadom na uvedené Vás dôrazne žiadame potvrdiť vážny záujem. Od 1. 9. 2022 je podiel rodičov na financovaní ŠKD podľa zákona č. 597/2003 Z. z. a rozhodnutia OZ uvedeného vo VZN obce Dubovica 4  na žiaka mesačne. Prihlášku je potrebné vyplniť najneskôr do stredy 30.8.2023.

    Do ŠKD sa prednostne prijímajú deti nižších ročníkov a deti ktorí majú zamestnaných rodičov. 

  • Koniec školského roka 2022/2023

    Koniec školského roka 2022/2023

    Je tu posledný školský deň, na ktorý sme mnohí čakali. S vidinou dvoch mesiacov prázdnin sme dnes vstávali do školy o niečo radšej. Na druhej strane sme dnes mnohí stáli so slzami v očiach, pretože sme sa lúčili so štvrtákmi. Milí štvrtáci, prajeme vám do života všetko dobré. Nech máte stále dostatok síl zvládať rôzne skúšky, a to nielen tie školské. Milí žiaci, Vám želáme pekné leto plné zážitkov.

    FOTOGALÉRIA 

  • Medzinárodny deň detí - opekačka

    Medzinárodny deň detí - opekačka

    MDD sa začalo malou turistickou vychádzkou do blízkeho okolia našej obce spojenou s opekačkou. Za krásneho slnečného počasia si každý žiak mal možnosť poopekať slaninku, klobásku alebo špekáčik na ktoré sa tak veľmi tešili. Hlavne, aby každému chutilo. 

    FOTOALBUM 

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Dubovica
    Dubovica 190
  • Riaditeľ školy - Mgr. Jakub Kušnír
    Riaditeľňa: +421514572021
    Mob.: +421918 535 483

Fotogaléria